發新話題

FEB 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-2-24 20:44 發表
一早講左獅子係病,盤數靠賣野為裝飾利潤,佢開波插就…
夜期先至派錢!
夾高比好位你沽……
10點半後買上的人係唔係有問題?

老土一句,今日低位、明日高位。
明日如彈上今日低位 22260 就沽!

亦可以解讀為大户take over散户D short 盤. 對嘛?

[quote]原帖由 cowbearcar 於 2014-2-24 23:03 發表

10點半後買上的人係唔係有問題?

引用:
原帖由 CB900 於 2014-2-24 20:44 發表
一早講左獅子係病,盤數靠賣野為裝飾利潤,佢開波插就…

周線圖睇好恐怖呀!師兄。
如果唔能夠突破壓力線,將來大插水的話,上面果個保力加通道上蓋會彎到貼住高收d位……

月線圖如果要睇跌,真係有排跌。
macd剛好轉為0,RSI超過70整整一年派貨……
由當年最低28蚊同12年個58蚊畫條支持線,下個月要睇企唔企得穩77蚊!!
至少要落去同個77蚊Say個 hi先。
假如抄11年的跌浪,落去69蚊、58蚊都不是夢!

大熊市病貓通常係最後插水的藍籌,
至少水位比其他插到山腰山腳的多好多。

如果硬要做好友,中信泰富 #267 周線圖跌浪不斷出 MQ。
畫到底部頭肩底右肩的話,抄前浪有機直標至15蚊。
話晒月線圖,底部儲佐兩年貨,集齊印花開車唔奇,
只是大熊市的話,可能要集多一年才爆。

另外,送大家一個我自制的網頁:
http://cowbearcar.myartsonline.com/hkoption.html

呢個有齊現時有得買股票期權的清單,最簡單的HTML版本。
只是底部有個唔update的一手價錢,比個概念隻股曾經是幾錢一手。
所以最好save個 html檔一份去 harddisk,我唔知個免費網頁幾時會close!
自制的特色係輸入一個股票編號,
一次過出晒每日交易、小時圖、日線圖、周線圖、月線圖。
所以過去我貼圖會好快就搵到幅黎貼,一早砌晒出黎。
唔鍾意保力加通道,按一按BB仲可以轉做SMA移動平均線圖!
用的是最基本的 javascript寫,所以原碼基本上完全公開。
底部仲有一些如黃金、上證、美元、VHSI等圖,近乎擺得的x屎垃x都擺晒入去……
當然唔係垃圾啦!

回復 943# cowbearcar 的帖子

Thank you Win-Hing!
Good morning all!

早晨

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-2-25 06:15 發表
http://cowbearcar.myartsonline.com/hkoption.html

只是底部有個唔update的一手價錢,比個概念隻股曾經是幾錢一手。
所以最好save ...
thanks

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-21 12:53 發表
個入仍然堅持此浪運行GP中,所以3千元只是支持看法,但仍是一字:「難」!

講錯,是以3千元支持大市
仲有3日結算,難!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-25 09:25 發表
仲有3日結算,難!
原來咁樣吼掉頭,果然正!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-2-25 06:15 發表

所以最好save ...
Thx a lot

發新話題