發新話題

MAY 12 期指,期權

引用:
原帖由 odinchu 於 2012-5-18 09:38 發表
難道是大戶間的撕殺?
小弟不敢判斷是否如Odinchu兄想, 但大家看來都在跟隨傳統智慧
Sell in May and go away

或許這樣才能令季度月的成績, 相比5月更亮麗
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-5-14 10:19 發表
各位早晨!

現看3889391398883857等, 正跟5941 & 700互相角力  
今日雖見5941 & 700亦跟隨下跌, 淡方看似暫勝一局
但暫看成交量未見配合下跌, 會否繼續探今年新低, 仍需留意各訊號轉變

LAST DAY LOW = 18971
BOLLINGER BOTTOM = 18787

數浪今日會見底的(MQ),但也可以是下星期一(MX)。

???

無休止的跌...???

下星期會唔會彈?

引用:
原帖由 msexchsrv 於 2012-5-18 10:32 發表
下星期會唔會彈?
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-5-16 15:48 發表
趨勢未變, 不過看來收市前或見反彈
但從週線圖Bible看, 下週恐怕
各位早晨!

Level II各大圖尚未見同步轉勢訊號, 如週線圖Bible訊號沒有轉向, 下週或將帶來恐慌

密切留意Bible、GP & TRP訊號轉變

iv rise....................

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-5-18 10:13 發表
數浪今日會見底的(MQ),但也可以是下星期一(MX)。
雖今日 MQ 到位, 但又跌穿一條 Mr Gann

再唔喘定, 下一站 175

壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

私家系統的支持近日不斷下移, 由186->184->182, 有點罕見, 不過 190p OI 未見異動, 油金已喘定, 係時候差不多 ??

發新話題