發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2013-12-13 15:52 發表

CHING...
有無研究期指收市數字 AR... 之前有位前輩講過... 收市後出現兩個相同數字... 就有機會轉口向的...
做统计啦! 好多方法都系有可能的.

投機者真係幾寂寞,成日一個人望住‧個腦,等完又等,好在可以上來吹吓水,睇情況都係老吉過週未,唔敢沽因為反彈未完,唔敢揸因為仲要調整,哈哈!肺話

小弟估計反彈未完, 因此LC國指116.  但仍持有在大市轉向時買入的國指LP106, 所以現在是LC+LP過週未.

有單邊爆就和味啦!1!

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-13 16:18 發表
投機者真係幾寂寞,成日一個人望住‧個腦,等完又等,好在可以上來吹吓水,睇情況都係老吉過週未,唔敢沽因為反彈未完,唔敢揸因為仲要調整,哈哈!肺話 ...
same feeling...

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-13 16:18 發表
投機者真係幾寂寞,成日一個人望住‧個腦,等完又等,好在可以上來吹吓水,睇情況都係老吉過週未,唔敢沽因為反彈未完,唔敢揸因為仲要調整,哈哈!肺話 ...
唔係癈話係肺話!即係肺腑之言,金水兄真夠勁!呢個位置可上可落吉倉過週係最醒目!

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2013-12-13 15:52 發表

CHING...
有無研究期指收市數字 AR... 之前有位前輩講過... 收市後出現兩個相同數字... 就有機會轉口向的...
以收市價最尾三個數字, 收市後出現兩個相同數字做分析, 發覺與轉向的關係不大

回復 478# KTL 的帖子

Thank you Win-Hing!
會唔會用嗮全部位數?
引用:

CHING...
butterflyjoan赢姐!証實下!谢谢!
數字肯定喺有啓示的。收市价我就冇留意過。大家一齐研究!

用收市數字推測後市, 很不科學, 放棄吧!  反而聽過在即市5分鐘圖, 如有2個5分鐘最後的價位相同, 即代表即日大市已行了一半, 大市會以相同的幅度上升或下跌, 建議以突破幅度的1/3作確認及追入, 以賺取其餘2/3的幅度.  小弟未有用過, 不知效果如何.

發新話題