發新話題

JUN 期指 期權

就如上次睇跌破250天線成吻別訉號再上,同時亦提到需站於20990之上,為何?此為MT's 技術其中一種,完成課程的都會知道,目標亦放在19500左右,但亦須留意250週線是否帶來短暫支持,
昨日期指雖然補回裂口,但大家或留意恆指仍受制其下,若有朝一日能返回250天線之上,在下亦要因應市況,不能睇淡了!

引用:
原帖由 sinding 於 2013-6-18 11:51 發表
十三太保都唔喺咁坚唧!Tom Demark最近一次预测的支持位都穿埋啦!
如果唔係贏兄早post 過此十三太保的訉息,在下及眾人都會比人兄誤導,是他的最新發明,做人都是老實D好!

回復 425# goldwater 的帖子

昨天是見底第三天,今天是第四天,莫非人兄昏迷四日,奇怪。

引用:
原帖由 danny 於 2013-6-18 13:04 發表
昨天是見底第三天,今天是第四天,莫非人兄昏迷四日,奇怪。
見底?短線底?大富井男向下,最好形成2d3 n dbt or gp入市信號,又要等等!

引用:
原帖由 CB900 於 2013-6-18 11:09 發表

最近的相互指數對港股
上證:55%
日股:35%
美股:20%
CB900版主兄的數據是類Beta的東西嗎?還是其他較複雜的correlation model數據所得?
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

引用:
原帖由 Jinpa 於 2013-6-18 13:15 發表

CB900版主兄的數據是類Beta的東西嗎?還是其他較複雜的correlation model數據所得?
後者,只是大約數

引用:
原帖由 CB900 於 2013-6-18 12:15 發表
依家港服pe先10.3左右,但peg1.8左右,上證估值吸引,而香港股份不計國企盈利不吸引,導致港股彈唔上,因比鄰近國家比下去,本地香港股份以地產和金融為主打,政策打擊地產,滙控係美國又
比人告,攪唔掂household手尾大大獲,高仔重唱上 ...
Thank you CB Hing!

回復 434# CB900 的帖子

當然是短線底,要給時間莊家出過一批靚靚牛証。

引用:
原帖由 CB900 於 2013-6-18 12:15 發表
依家港服pe先10.3左右,但peg1.8左右,上證估值吸引,而香港股份不計國企盈利不吸引,導致港股彈唔上,因比鄰近國家比下去,本地香港股份以地產和金融為主打,政策打擊地產,滙控係美國又
比人告,攪唔掂household手尾大大獲,高仔重唱上 ...
郭晶晶這個比喻一流!

今日下午開埋市都係見到個大肚婆舵住個十字星咁款,真係驚驚地。

Danny兄,可否請教一下,會不會來個復仇式郭晶晶呀?
有法,則有術。

引用:
原帖由 CB900 於 2013-6-18 13:17 發表

後者,只是大約數
噢,似乎是constant correlation model嗰挺東西了!

唔該晒!其實都係將我們日常感覺到市場的實況量化一點罷,大家不是老早就知港股唔多跟老美好多年嘅咩?

小弟剛剛遇到一篇內容包括研究十幾隻世界指數間constant correlation vs. time-varying correlation的論文,幾有趣的。
有法,則有術。

發新話題