發新話題

JUNE 11 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-3 16:22 發表

如要報讀實戰班, 需先完成太極期權心法 & 核心課程B-F才能報讀, 小弟經常提及的TST訊號/TRP訊號, 都是出自實戰班..  
Thanks Ok hing 詳細解釋
端午節快樂!!!

Bye Bye all ....see you next  Tuesday

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-3 16:31 發表

好詩好詩........
x2   
但點解 "空倉會隨時衰"?
Prison Break!

sufer58.....我估因現貨和期指本應相差約100pt左右~~
now現貨收22949.....期指收22942.
如無錯.....即代表期指現高水100pt

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-3 09:56 發表
在此祝MT sir ....Floyd hing ,OK hing ,Jinpa hing ,
Tsui hing ,KM88,manpower&各師兄師姐 ...
端午節快樂!!!
在此亦祝MT SIR ,WAI 兄及各位端午節快樂,喺度亦向king kong 兄講聲"唔好意思"!我並非因你而退出參與討論!只因早前見MT SIR 受到無理評擊而留下陰影啫,就好似我之前話見#2X#3沽貨訊號,但尖東目標23900末見就睇錯勒!好在係收市後講唧,如果唔係又有機會令人錯失賺錢機會,自覺還未夠班,所以以免影响他人决定,另外最重要一點,就係將所學全情投入賺錢行列,講樣開心嘅事比大家聽,前日見有沽貨訊號,期權全又大平賣,好似行街咁,大減價執咗228p172 點,輕輕鬆鬆揸到今日收市前沽345點,所以喺我心目中,只有MT SIR 嘅分柝先可以超過80分嘅,如果你哋問尖東目標仲有幾百點未見,點解iv 低無做左右逢源?只係做單邊?我諗真係無人信,但於當日有位ching會知道點解,呢個只係半制成品,不便公開,將來如有成就才與各位分享,喺度再次感謝MT SIR教導,多謝O.K ching不斷指教,亦多謝phso兄及chance88兄支持及關心,thankyou very much!kingkong兄,sorry!

回復 417# tsuikinman 的帖子

You're welcome ! 等緊您他日與我們分享...

h index option adnormal turnover

回復 422# vincentchong 的帖子

師兄,是指今天認沽的成交嗎?

引用:
原帖由 KM88 於 2011-6-2 07:56 發表
貼價牛大加倉,又有啟示!
bingo!bingo!

引用:
原帖由 chance88 於 2011-6-4 00:08 發表
師兄,是指今天認沽的成交嗎?
yes, any idea ? but I am still not a student of these courses, much need to learn from u all

回復 415# Surfer58 的帖子

引用:
原帖由 Surfer58 於 2011-6-3 16:38 發表
.....  
但點解 "空倉會隨時衰"?
在此稍稍解話。

那是說希望空倉內合約的期權金(總和)順利隨時間之推進而衰減的意思。

劣作打油詩一首,見笑見笑!
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

發新話題