發新話題

MAY 期指 期權

今日好似車兄話,比個22050買貨得唔得!
小弟策略sp218x1, LC226x1 Lc230x2

返工無宇宙尺係手
點解感覺時間行完既!
形態 楔形再後抽少成交,絕不是好事。

不過,睇完幅圖概歎!
係咁意劃條水平線
撈底時間超短,長期升浪有買貴,無買錯!
難怪美國翻譯的經濟書講投資
選好股,買完甚至一世唔放坐定定
近乎包贏,財富還富於民

相反,滬港股市有少少唔食隨時坐艇
仲要唔知坐幾耐才返家鄉
仲要驚合股供股,將你榨乾

相比之下,超人d股票公道好多
海潚坐艇有得追,溝貨可以翻身
遲入場又有和黃比足機會你上車
長江派完特別息轉頭剷返上去
識守食足特別息
雖然現在我連買一手正股的錢都無
將來一定優先持有
公唔公道,劃條水平線比較下就知道

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-13 12:21 發表
今日好似車兄話,比個22050買貨得唔得!
小弟策略sp218x1, LC226x1 Lc230x2
講佐個止蝕兼反手位比你 21946

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-13 12:38 發表

恆指同期指有出入,梗有一樣呃人,都係剝緊花生,呢個時勢,有止蝕位安全好多。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-5-13 12:38 發表

等待中,睇下午醒唔醒個位比我玩下
可能lc230唔係咁好,上都會反覆行五浪
或者sp218 lc226算了

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-13 12:47 發表
恆指同期指有出入,梗有一樣呃人,都係剝緊花生,呢個時勢,有止蝕位安全好多。
其實winquote好屈機
將個成交分布擺左邊!
期權重倉位係邊唔使亂估

申報一下利益
尋日同今朝我都成功撈 210p贏幾點走
過千成交睇路!
主觀望升多兩日才插水,都要睇對家乜料

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-13 12:50 發表

等待中,睇下午醒唔醒個位比我玩下
可能lc230唔係咁好,上都會反覆行五浪
或者sp218 lc226算了
估佢都係要HOLD係221樓上, 呢個係開倉價, 唔易跌番落去, 如真的跌番落去, 大戶就唔係好倉底了
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

QQ陰下陰下又10蚊
希望各位留言/回覆時,不要只回些沒有內容的icon ,既然咁唔想回應就咪回應吧啦。請不浪費版面....  

今日最正規的 MT 技術係 波子機!
幾時要做乜其實唔使問人
忘記就真係無計
其實已將MT技術變得易明易記得

引用:
原帖由 paaq 於 2014-5-13 14:44 發表
QQ陰下陰下又10蚊
一早講佐目標價 515,開519掉頭仲唔食咩!
唔通仲等聽日?

發新話題