發新話題

DEC 期指 期權

回復 368# cowbearcar 的帖子

thx,師兄

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-22 12:24 發表
先升後回,最高117.4元倒插3.5元最低見112.2元,攪掂?
其實都幾誇張,話晒QQ係恆指成份股排第二佔8+%
大升市,企鵝卻倒插!

回復 372# cowbearcar 的帖子

本身幅圖麻麻,資金流又麻麻,都係搏搏短抄!正股到120-123食糊當出糧!如果倒插又在艇中

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-22 14:46 發表
本身幅圖麻麻,資金流又麻麻,都係搏搏短抄!正股到120-123食糊當出糧!如果倒插又在艇中
老實講,我唔明你點解會撈!
113幾次都封你頂,只會睇沽!
113企唔穩,下望103
反手仲可以翻身

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-12-22 14:59 發表

老實講,我唔明你點解會撈!
113幾次都封你頂,只會睇沽!
113企唔穩,下望103
反手仲可以翻身
又未必嘅,話哂呢幾日彈咗10幾%,回一回都好正常,至於103有咁嘅可能但機會不太大,唔駛太擔心;

攪嘢,朋友掟咗段財經比我睇,個內容係「今年聖誔鐘唔買匯豐,買渣打」;真係呢個世界乜人都有,就好似有個期權教練,上個月教人long call #27,真係好似比人推落火坑
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 374# cowbearcar 的帖子

期權贏左轉沽,買番上去食反彈浪,有訊號支持,都估會補裂口,買左等佢升十蚊夠了!都係賭上賭落

企鵝唔係正常動物,估佢唔到

正股我反而鐘意收高息內銀股,退可守!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-12-22 16:11 發表
企鵝唔係正常動物,估佢唔到
都唔係嘅,百變不離其中,雖然會大跌,但要爆未係時候,如果信心,應該7成把握捉到佢!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-22 15:35 發表
又未必嘅,話哂呢幾日彈咗10幾%,回一回都好正常,至於103有咁嘅可能但機會不太大,唔駛太擔心;

攪嘢,朋友掟咗段財經比我睇,個內容係「今年聖誔鐘唔買匯豐,買渣打」;真係呢個世界乜人都有,就好似有個期權教練,上個月教人long call  ...
我都想吼渣打呀!
跌得深過大笨象,上望空間大,就算分段溝貨
划算過大笨象

而且月線周線日線齊在水底
大圖仲要有 +pc兼 macd背馳
惟數浪只是5浪非7浪,望上123可能快過QQ

發新話題