發新話題

MAR 15 期指 期權

引用:
原帖由 optionbaby 於 2015-3-18 16:54 發表
仲諗住有機會約埋你過大海添, 你咁鍾意研究一定會研究到啲好野.
照咁睇, 你嘅性格真系唔適合, 唔使預你咯! 無謂連累埋你
我唔諗住過大海了,自知唔適合。

太陽期指攻略: 好倉等食胡目標 24355,阻力睇 24389
剛剛是 20穿50 的死亡交叉 卻夾上!

今次都幾 拋物線形向上急升。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-3-18 15:27 發表

買你怕。吉倉
今日升得好Chok,明明升市拗頸做淡都有得執。
特別吼中 14:47 雙蝴蝶向下果下才反敗為勝。
算你識得驚啦!
量度目標可突破24450的話,次目標24950。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-3-19 08:40 發表
算你識得驚啦!
量度目標可突破24450的話,次目標24950。
其實個柃形Gartley 好吸引做淡
但跌幅大幅收少,跟MT技術MQ就無謂拗頸

競價時段講下有乜技術:
細期睇 真身開盤位
大期睇開市後主方向 由低至高 定係 由 高至低
一般 09:13會修正細期和大期

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-3-19 09:10 發表

其實個柃形Gartley 好吸引做淡
但跌幅大幅收少,跟MT技術MQ就無謂拗頸

競價時段講下有乜技術:
細期睇 真身開盤位
大期睇開市後主方向 由低至高 定係 由 高至低
一般 09:13會修正細期和大期 ...
車兄,236p又有機會用39點撈底法
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

今朝248c就 A餐39點兩次添!
無買,返工反應慢

下午2點半至3點會有 Week High
跟住淥豬腸
依家牛皮,明顯轉緊淡倉,兩日才轉完
始終落238是指定動作,問題係減番時間值無水位!

回復 367# cowbearcar 的帖子

做Long难玩就在於此, 如能预测到幾时會行快速咁就刹吃啦! 如: SBO咁.

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-3-19 10:07 發表
下午2點半至3點會有 Week High
跟住淥豬腸
依家牛皮,明顯轉緊淡倉,兩日才轉完
始終落238是指定動作,問題係減番時間值無水位!
如果轉淡倉要兩日,今日高位收,聽日高位反覆的話,真係要好似baby咁,向淡友講聲多謝先得啦!

伴月麥記有反應,等太陽麥記調完就...,
現在三至九番#2v3,市短期未必太淡。

發新話題