發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 handcream50 於 2013-12-9 15:19 發表
有無師兄可分悉一下澳元走勢啊~
Weak.  

Think NZD/AUD for steady play

澳元0.87為支持位,從大富看大子午,待調到0.88可買,86止蝕,上看0.9169

大大仙出關, 走勢轉差, 明天可能向下.

THXXXX~~~~

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-7 13:31 發表
有時覺得自己都幾攪笑,尋晚美股升就諗點樣止蝕,
其實落盤之前都做咗準備功夫,不過而家將止蝕位下移39點去到23861,
同埋試水揾性質,做錯方向都可以從中學習,
仍然抱住果句:「世事無絕對,絕無不可能!」
突破23861止蝕輸小小,突破失敗,留意訊號加LP,先望23580。
如果下目標能到23300,是次調整有機會完成。
引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-7 13:44 發表
[quote]原帖由 cowbearcar 於 2013-12-7 13:40 發表
死火,想法有少少跟你相反。
週一可能會先回一回至23800才正式升浪……
如果跟車兄所說〝週一先回〞,哈哈,即又是我加倉的時間,有冇咁大隻蛤乸?
隻蛤乸放足大半日任你入添,你有無膽買上過夜?
這場勝負留待明天開估!

有時真係氣死,要返工時的預測準到我都驚,到落場又唔係咁既世界。

曹仁超出席《信报》联合主办的《香港经济峰会2014》表示,
随着三中全会相关细节逐渐落实,相信明年A股会有70至80%升幅,将可带动港股明年见31000点,最悲观看法恒指亦可守住24000点。
http://finance.sina.com.cn/stock/hkstock/marketalerts/20131209/155217576149.shtml

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-12-9 17:27 發表

隻蛤乸放足大半日任你入添,你有無膽買上過夜?
這場勝負留待明天開估!

有時真係氣死,要返工時的預測準到我都驚,到落場又唔係咁既世界。
...
我由頭到尾都係估調整未完,之前話過回番落來係加淡倉,點會買上過夜呢?不過晏晝出咗街,冇加到!

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-9 09:57 發表
高開咁多真係冇嘢可以補救,再見大富RP,等多陣睇吓先,人係咁舍得蝕唔舍得賺,血肉之軀!
韻律就係咁得意,如果開23861~23950左右我會止蝕飲恨離場,但偏離太遠,根本上大圖細圖决戰,收市前已分勝負,如明日裂口低開23700之下,目標仍是23300,希望能守住吧,228LPX2仍要輸多小,240SC暫贏小小,昨天都話SC穩陣!

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-9 11:04 發表
如果下午穿23700就確認是浪C,目標仍是23300,若果如此就有條件完成一組調整浪!
唔係馬後炮,不過未穿................哈哈!祝自己好運啦!

A股

招行有大宗交易单日成交超136亿人仔
http://finance.sina.com.cn/stock/s/20131209/194317577946.shtml

發新話題