發新話題

APR 期指 期權

早晨!
講真,當個市升上二萬九左右,我會更改所有強姦金組合做保本基金!
依家由佢平價買高風險。

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-4 09:12 發表
早晨,大朋友係5月sc232增倉7百多張(@220),暫表示有一阻力
預佐兩個月派貨,特別是QQ拆細比散戶接火棒……
6月傳統股災月,借貪食息人去沽到暈。
之前一直有朋友同的拗,佢長期持有等派息,死都唔走……
派息前高位平倉,Case is King,七月八月搵個低位入位都唔止息啦。

Good morning

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-4 09:15 發表

預佐兩個月派貨,特別是QQ拆細比散戶接火棒……
6月傳統股災月,借貪食息人去沽到暈。
之前一直有朋友同的拗,佢長期持有等派息,死都唔走……
派息前高位平倉,Case is King,七月八月搵個低位入位都唔止息啦。
...
Ask them to use Stock Option to hedge

Married Put

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-4 09:12 發表
早晨!
講真,當個市升上二萬九左右,我會更改所有強姦金組合做保本基金!
依家由佢平價買高風險。
二萬九

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-4-4 09:26 發表
二萬九

始終會有大牛市,差在係唔係2017年唶。
恆指PE值其實好低好殘。
所以會見16000點成疑……
穿多次20000極限!
傳統每年六月至八月總有一個低位比你入市,
09年因海嘯唔跟之嘛。
這不是甚麼智慧,基本上係銀行度d公公婆婆都識的基本野!

今天如冇意外陰天,下目標為22300

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2014-4-3 10:21 發表

CB兄   今日是否還有G底, 會是到 22440 ?
昨天真是到此, 不過是夜市才到

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-4-4 09:43 發表

始終會有大牛市,差在係唔係2017年唶。
恆指PE值其實好低好殘。
所以會見16000點成疑……
穿多次20000極限!
傳統每年六月至八月總有一個低位比你入市,
09年因海嘯唔跟之嘛。
這 ...
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-4-3 10:20 發表
更系到反213確应先开put,你精我更精,飲佐足业青,你有冇飲過?
Assume hit 213 this month, an aggressive strategy

LP222 @200 x 2

max loss 400pts

When drop below 218, Ja HSF

Then no loss for the strategy now

When hit 213 and think rebound, SP @ lower strike , e.g SP212

The premium for the SP212 will be the minimum net gain.

Or LC214 (/ SC218) to lock partial profit / protect rebound.

發新話題