發新話題

MAY 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-5-9 14:41 發表

請去私竇有解釋
謝謝!請問邊個post?

回復 322# muigol 的帖子

至尊創富…

差之毫毛,
同樣跌過龍,仲要最後一口行使價係28蚊
#2333 仲有排跌!
好抵死!
28call 無過夜倉, 4.68 碌落黎仲 18x注成交
咪住!最後一口成交坐艇既!
相反,諗住安全收息的 28 put本來 0.12有79注過夜
依家竟有 99注成交!
搞乜?行使屈你接貨,繼續插水!
旨在收息的人今鋪無仇報!

今日收音機提到每日3000億只限買額!
將來可能無得玩蝴蝶倉收息都唔奇
3000億要屈機夾上2000點或夾落2000點無難度
加唔切call仔put仔可以一鋪清你袋!
完全無譜都得,
難怪超人都唔玩,開新市場好過
只計買額,彈弓手沽不設限
左一巴,右一大巴無難度,質低無限制。

認識地雷數字:62
真係好緊要!

起碼你唔會 6.2 走去入 建行或 工行!
犯少d錯已經係兩個世界。

其實上證周線一早跌穿零八上升TL,個個話二千係鑽石底,究竟係唔係?以三角型理論
好快就跌穿,所謂久守必失!我也信奉基本分析,始終計股票價值是非常合理的分析,但之前有基金話
有些內房低買,回報率高,結果最近插到呢?基本分析唔加技術分析即係自己搵自己苯,因為阿爺玩政策,
重要主席反貪加大力度,反勢力火併主席,唔講得少,聰明如誠哥避避先,政治風險無底的…

黎明前一定經過最黑暗,跌獲金好適合比下D沒錢人買貨:好似我咁!
支持主席

重有:聯儲局擴大存款工具試驗,即係准備加息做熱身,三年內唔加息的機會非常低,玩下手
突出招震散股市,錢流入債市,符合老美利益兼沽你一掌,好似上次失三條煙咁,做你世界!
耶倫靠得住,豬……上樹
圖就有三條二,加埋D劇情可以不日上映了!  14年場戲下半年幾精彩

回復 327# CB900 的帖子

基金佬通常運用基本分柝作買賣,如果佢同啲講用技術分析入貨,啲客會話佢地迷信!
http://www.youtube.com/watch?v=Dwiitqll_gU&feature=player_embedded

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

啲內房股如蕭先生所講欠債90幾%以上,响呢個銀根緊拙嘅時刻,真係有機會似美國咁爆,等印銀紙!

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-5-11 19:18 發表
基金佬通常運用基本分柝作買賣,如果佢同啲講用技術分析入貨,啲客會話佢地迷信!
http://www.youtube.com/watch?v=Dwiitqll_gU&feature=player_embedded
因為基本分析本是金融、經濟和會計學,每個基金佬都係呢學科,高尚嘛!當然看唔起TA派!
各大行做野都係睇基本分析報告,唔係使乜讀咁多書!之前野穿計QQ好快七百幾,小弟計今年最多五舊幾,
班友派貨就出好報告!用埋mt技術就明了!
所以混合使用好D,減少盲點

其實早個幾月前都聽到話習近平要追查公款嘅去向,以為講吓,估唔到咁認真,啲公款去咗邊,全世界都心中有數啦,作為一個無利益落袋嘅中國人,當然大力支持反貪腐啦,未來時間會好亂,正所謂亂世至有英雄出,時勢造英雄也!

發新話題