發新話題

DEC 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-7 11:02 發表
失敗的原因通常都係大意,輕敵,
昨天的高位算是捕捉得準確,有一百點的幅度,
如果留心細圖的MT's 訉號,淡倉不能過夜,
現時阻力位下移到昨天的高位23861,
如果突破目標見24150了,相反仍受制23861的話,向下首目標23580。
上個月MT Sir的分析提到,
12月會回一回至23500左右,企得穩希望大牛年有排升……
其實目前仍未算破壞上個月的預測,實在令人欣賞!

個人來講,仍希望明年2月前能上26000。

其實老美大大仙出gp-f, 2d3,大富撞子午!沒留心…不過加倉了平安qq了

始終半月出現強勁信號向上,波浪許話恆生跌到9800,又唔講幾時!麻麻
個人意見市調整加貨,買中期向上,當然以國企股指數股為先,震都沒咁驚!最多

回復 311# cowbearcar 的帖子

要留意一點係VHSI,從圖表現正運行一組GP,代表風險上升中,或會拿埋待爆,目標有可能挑戰30點,無論點都好,注意風險,其實每個圖都有其獨立走勢,可否拉埋一齊講就未知啦!不過車兄最值欣賞係贏輸都會跟進,以呢種心態,技術日日進步,值得學習!

???

Good afternoon
多謝各位 ching 的分享...

有時覺得自己都幾攪笑,尋晚美股升就諗點樣止蝕,其實落盤之前都做咗準備功夫,不過而家將止蝕位下移39點去到23861,同埋試水揾性質,做錯方向都可以從中學習,仍然抱住果句:「世事無絕對,絕無不可能!」
突破23861止蝕輸小小,突破失敗,留意訊號加LP,先望23580。
如果下週目標能到23300,是次調整有機會完成。

我想問問哪裏可以查看 期指 的過去資料。
我指的是 開市價、最高價、最低價、收市價。
不是圖,是仔細資料。
謝謝

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-12-7 13:31 發表
有時覺得自己都幾攪笑,尋晚美股升就諗點樣止蝕,
其實落盤之前都做咗準備功夫,不過而家將止蝕位下移39點去到23861,
同埋試水揾性質,做錯方向都可以從中學習,
仍然抱住果句:「世事無絕對,絕無不可能!」

突破23861止蝕輸小小,突破失敗,留意訊號加LP,先望23580。
如果下目標能到23300,是次調整有機會完成。
死火,想法有少少跟你相反。
周一可能會先回一回至23800才正式升浪……

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-12-7 13:38 發表
我想問問哪裏可以查看 期指 的過去資料。
我指的是 開市價、最高價、最低價、收市價。
不是圖,是仔細資料。
謝謝
日圖陰陽燭已經包含你的需要。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-12-7 13:40 發表

死火,想法有少少跟你相反。
周一可能會先回一回至23800才正式升浪……
如果跟車兄所說〝週一先回〞,哈哈,即又是我加倉的時間,有冇咁大隻蛤乸?

回復 309# cowbearcar 的帖子

閒來無事吹吓水,車兄嘅坐銘冇乜哲理,又唔通順......................!
睇吓金水改一改會否好啲:「研究過去,推測未來!」

發新話題