發新話題

SEP期指 期權

私竇又有好野,今日係關鍵日子……
學聯選 09/22 才罷課,不排除有其一定的作用。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-9-12 01:18 發表

首先,Put 輪最高 23000,甚至十月都係 23000……
#24881 十月到期壓住 58% 街貨!

可是,原來 Call 輪 #12330 都有 23100 行使價,而街貨 35%……
按圖推斷是 0.08x 左右成本。

http://charts.aastocks.com/servlet/Chart ...
九月落230都唔係奇,因為政楷夾埋攪c棍打龍通,純對有能力影響短期波動,從訉號上昨天已見一組對稱的底而正在運行反彈中,有力挑戰25600阻力,但若然今日穿底,問題就出現,就要反方向打算,待B彈時做C世界
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

........................

太陽麥當勞差不多dcc,而大貴也快出關。

Good morning

私竇內講 09:45 前有個靚位入!
中!

課程特色是:得時間得天下……
希望未係學員的新版友明白,你來了一個好有料的地方。

今日都入得可以,無奈09:30 食唔切……
但主調是跌,終歸有得食。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-9-12 07:29 發表
九月落230都唔係奇,
因為政楷夾埋攪c棍打龍通,純對有能力影響短期波動,
從訉號上昨天已見一組對稱的底而正在運行反彈中,
有力挑戰25600阻力,
但若然今日穿底,問題就出現,就要反方向打算,
待B彈時做C世界
我就諗緊會否彈返去 248 出埋 右邊頭肩頂才 c浪插水。
大位 240p 尋日 114 和今日 129 都有大注明顯做 SP
呢個牆唔係咁易破,破佐期結都會返去上面……

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-9-12 11:21 發表

我就諗緊會否彈返去 248 出埋 右邊頭肩頂才 c浪插水。
大位 240p 尋日 114 和今日 129 都有大注明顯做 SP
呢個牆唔係咁易破,破佐期結都會返去上面……

...
尖西23950睇吓用幾耐時間先到。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

講時講,好耐都未坐過地鉄,舊時十次坐親都有九次半到站或飛站,睇吓有冇運

始終標準 MT 技術係

#2b3 等 M男同步
最好連波幅指數都 M男 CLM

我d招頂多 Day Trade執些少
MT Sir的技術才是 中長線的基本

中秋節果日清楚 倒金係好標準入 Put位

當然,我仲諗緊會否出 裂x三步曲

發新話題