發新話題

OCT 10 期指,期權

引用:
原帖由 xcheung 於 2010-10-6 11:07 發表
#128 昨升20% 後,試入小刀~
頭先跌5%
NOW 倒升5%。。。 
C HING 可唔可以幫睇下~ 
( 如POST錯區,請原諒   ) ...
Xcheung兄客氣了

以時間量度, 128今日行完一升浪之對稱時間, 預期將調整, 調整目標約0.86-0.90元..
調整過後, 將繼續上試堺位阻力約1.06元, 如見大成交上破, TBM目標約1.20元..
再上破力1.54元..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 lofu 於 2010-10-6 11:28 發表
  so boring

When will chi mkt open?
NEXT MONDAY

引用:
原帖由 xcheung 於 6-10-2010 11:30 AM 發表

NEXT MONDAY
Thx
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-10-6 10:39 發表
MOC見MPC, 小心再上..
BTW, 細仙見回馬槍 & #1 Merge拗上..
大仙見DCC, 配合大大仙#1 CL Merge拗落, 較大調整前再上一轉 ?

引用:
原帖由 xcheung 於 2010-10-6 11:30 發表

NEXT MONDAY
但又好似係今周五?   
OPS...
2010 假 期 表

國慶節

10 月 1-7 日

http://www.taifook.com/chi/securities/overseas/overseas_calendar.jsp

http://www.sbc.com.hk/Chinese/Location/Holidays/China_holiday.htm

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-10-6 11:29 發表

Xcheung兄客氣了

以時間量度, 128今日行完一升浪之對稱時間, 預期將調整, 調整目標約0.86-0.90元..
調整過後, 將繼續上試堺位阻力約1.06元, 如見大成交上破, TBM目標約1.20元..
再上破力1.54元..  ...
唔該晒~

回復 236# lofu 的帖子

Friday

引用:
原帖由 cyndi 於 6-10-2010 11:52 AM 發表
Friday
Thx
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-10-6 11:40 發表

大仙見DCC, 配合大大仙#1 CL Merge拗落, 較大調整前再上一轉 ?
現水平好友似乎乏力再上, MOC UP-PH亦見MQ, 如未能再上破22970水平, 或下試22800-22820支持..

求救~
我有一張 SC 220 12月 仍未平倉
如何做好 ?  

發新話題