發新話題

JUNE 11 期指,期權

引用:
原帖由 fatpat 於 2011-6-17 11:34 發表

(I've SC226 and SP214 )
Will it stay around 220-223?

After worrying my SP214 a few days, now worrying SC226

正所謂峰迴路轉.....
而家唔知上定落, 沽空只係累為收歛, 絕對有機會只係後抽
Prison Break!

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-24 11:28 發表

期指 11:13 @ 22112, Wai兄Bingo  
OK hing...我被美股激C
老美無形之手真勁,早兩日做7月~lp212,lc224
心想今日睇位吃lp,誰知玩過山車.
暈得一陣陣,好彩手有lc.

引用:
原帖由 fatpat 於 2011-6-24 11:34 發表

Will it stay around 220-223?

After worrying my SP214 a few days, now worrying SC226
事不可做盡, 因此不宜做得太貼
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-24 11:38 發表

暈得一陣陣,
我都係, lp 同 sc 左, 都係想今日食, 點知.....
Prison Break!

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-6-24 11:38 發表

暈得一陣陣,
除非行Trend, 否則Long在反覆上落市的嬴面只有四分之一 , 尤其是月尾, LC/LP更要小心處理

回復 1882# Surfer58 的帖子

齊齊再等機會

雖說1hr見Bible三相同步向上, 但大仙初見#2X3、大大仙#1 CLM準備拗落, 相位未見同步, 下午或於高位反覆調整

回復 1883# OK~ 的帖子

謝謝指導 ~option尚在學習中

???

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-6-24 11:43 發表

除非行Trend, 否則Long在反覆上落市的嬴面只有四分之一 , 尤其是月尾, LC/LP更要小心處理  
如果 LONG 過 WEEK END... 無 SO...???

發新話題