發新話題

NOV 期指 期權

thank you OK c hing

恆生升得慢,全靠病獅拖住!明年三月全年業績應該非常麻麻,投資買QQ,中資銀行都好過隻五號

附件

ScreenHunter_01 Nov. 05 05.56.jpg (214.36 KB)

ScreenHunter_01 Nov. 05 05.56.jpg

5 直逼金融海嘯TL,2888成隻熊!兩間公司係美國滑鐵盧,奇怪美國的銀行又沒事?渣打行先一步了

附件

ScreenHunter_03 Nov. 05 06.39.jpg (291.51 KB)

ScreenHunter_03 Nov. 05 06.39.jpg

thank you~~!!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-11-5 06:40 發表
5 直逼金融海嘯TL,2888成隻熊!兩間公司係美國滑鐵盧,奇怪美國的銀行又沒事?渣打行先一步了

其實渣打直至一四年中的業績基本分析都唔係太差,重要比獅子好,但插到!好明顯隱藏未知因素,咁獅子可唔可以
獨善其身呢?獅子暫係大成份股,大大實利用佢炸恆生,

Good morning

引用:
原帖由 CB900 於 2014-11-5 07:35 發表

其實渣打直至一四年中的業績基本分析都唔係太差,重要比獅子好,但插到!好明顯隱藏未知因素,咁獅子可唔可以
獨善其身呢?獅子暫係大成份股,大大實利用佢炸恆生, ...
5號仔有週大媽托住,應該唔係太大問題,但隻揸兜做乜跌成咁,大大浪順排向下,跌穿雙頂頸線,量度可見30蚊咁恐佈!所以數據都係揾笨嘅,股價通常走在消息之前,尖西量度98,唔好撈底住。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-11-5 12:42 發表
5號仔有週大媽托住,應該唔係太大問題,但隻揸兜做乜跌成咁,大大浪順排向下,跌穿雙頂頸線,量度可見30蚊咁恐佈!所以數據都係揾笨嘅,股價通常走在消息之前,尖西量度98,唔好撈底住。 ...
肯定有古怪野未出,一出壞消息急跌買期權沽可能有飯食,三十蚊…一間同獅子差唔多水平的銀行,究竟發生什麼事呢?理論上熊左

回復 129# CB900 的帖子

去到呢啲位接近破產,LP應該有得食
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

發新話題