發新話題

JAN 期指 期權

跌浪食c,升浪食3…

???

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-27 11:29 發表
個三陰飛gap似8/11型態,期權賺杯茶,最開心是之前將股票沽清!
多得MT技術!
甘米有排鈇...

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 11:35 發表
21850是浪3底的話,浪4責任是盡力修補今早裂口,浪5的責任就是要下破浪3底,正所謂危機,把握好會富貴!
不過,現在個波幅指數大升佐,LC/LP變相拉高個位……
要等波幅指數回返咁上下才有得諗!

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-1-27 11:39 發表

甘米有排鈇...
過倉中!班友等我地放假!今星期老美開會和數據,老貝最後一招,多減買債200憶就…
陰謀論!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-27 11:48 發表
過倉中!班友等我地放假!今星期老美開會和數據,老貝最後一招,多減買債200憶就…
陰謀論!
要插成千點三日成事,
如果MT Sir係 facebook 預計2月20日落去 21200的話……
2月13日才入場沽較安全。
挨夾都係一兩日,太耐只會等唔切被震走。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-27 11:53 發表

要插成千點三日成事,
如果MT Sir係 facebook 預計2月20日落去 21200的話……
2月13日才入場沽較安全。
挨夾都係一兩日,太耐只會等唔切被震走。
...
所以得時間得天下,動作做唔好但看對方向都係得杯茶!收爐了

另外,提一樣牛熊證獨有的特別野!
就是高比率 30000轉,特別是 38000轉的瑞x牛熊證,只有呢間才會出!
回收價的百位數隻會出 38
所以好多時一係就緊緊留低死唔去,一係就2跳4,唔使10分鐘殺佐!
上面呢隻行使價:21800,比率:38000
又係最老土的牆紙至低價0.010才吼……

佢有乜特色呢?
跳得極慢,基本上散戶唔會理,亦唔會吼!
尤其以前鍾意撈屍錢 算死草的年代,真係計到贏小數後n個位……
當然是大戶所為。

以前我會另外將呢d牛熊特別抽出來檢查。
散戶唔理,大戶才理的東西,才是我會認為有研究的價值!
同埋有個特性,呢類牛熊通常企唔穩0.04就好大機會回頭打靶了……
唔死都斬至近乎牆紙!
我眼中的地雷數字!

舉另一個已經打靶的牛證為例:

暫時最近的38000轉熊:

我都幾鍾意吼d 0.010至低價的野來買……
雖然都有機會輸佐 Total lost,但對比之下絕不是高追!

神級!   多謝C Hing 分享!
引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-27 12:16 發表
http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?code=62980

另外,提一樣牛熊證獨有的特別野!
就是高比率 30000轉,特別是 38000轉的瑞x牛熊證,只有呢間才會出!
回收價的百位數隻會出 3 和 8!
所以好多時一係 ...

foot

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-27 13:55 發表
foot
完全是過山車,
推推推,突然俯衝!

發新話題