發新話題

DEC 期指 期權

回復 410# cowbearcar 的帖子

再唔彈穿240係危危地,續觀察

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-24 22:08 發表
車震中,應該有支持,點都彈多兩星期
除非大成交支持升破100天線23909
一月個期權未平倉比較偏淡

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-24 22:14 發表
再唔彈穿240係危危地,續觀察
出面我有個 市場訊息分類
幫下手填d吧!
功課做好佐,個個受惠

Good morning

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-24 15:47 發表
唔洗分裂嘅,一齊來估吓玩吓!
引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-24 20:46 發表
http://holland.pk/7bwtc2fq
Me 估 233 - 235, 224 is best for me

RSI diverenge

Me 估 Jan 反覆向上

唔記得祝MT sir及師母及眾師兄師姐聖誕及新年快樂。

小弟愚見若要升上先要破235及236大關,但太陽麥當勞以向下拗。

回復 417# ironcondor 的帖子

黑期做紧238,希望周一仲見到呢個价,執多最後一筆

引用:
原帖由 sinding 於 2014-12-26 23:09 發表
黑期做緊238,希望週一仲見到呢個價,執多最後一筆
其實有數你計:
12/23 收報 23,408.57
12/24 收報 23,333.69
let 12/29 為 P、 12/30 為 Q
要計平均價高過 23500 的話,

( 23408.57 + 23333.69 + P + Q) /4 > 23500
P + Q > 47257.74      ~ ( 23628.87 x 2 )

23588 >  ( 23408.57 + 23333.69 + P + Q) /4
P + Q < 47609.74       ~ ( 23804.87 x 2 )

i.e. 47257.74  < P + Q < 47609.74

好大機會裂口高開後吐,期結再升但封頂!

發新話題