發新話題

FEB 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-25 14:40 發表
你有冇計過5日平均價要跌穿245,今日同聽日要收乜嘢位?
上面計佐,係穿246,唔係245。
不過,有得賺就得啦。
有食要食,最重要入得靚,唔使埃價。
呢年都係計4日平均價,唔係5日,縮佐一日,所以好甘。

如果計到數,咪好似早幾日同你講5點去long put240,賺佢一百幾十倍就發達,最主要信唔信自己先,如果個市呢兩日要將245變牆紙,叫做244lp就可以啦
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-25 14:49 發表
如果計到數,咪好似早幾日同你講5點去long put240,賺佢一百幾十倍就發達,
最主要信唔信自己先,如果個市呢兩日要將245變牆紙,叫做244lp就可以啦
其實今朝同頭先都入得好靚。
但早食得不x入目!

一直吼244p,但摑得慘呢。

點都好,賺住走,技術有待提醒。
金水兄賺親大大份,是我學習對象。

附件

這幾天交易Excel記錄

日久見人心,自己無膽量贏都想大家贏大錢。
跟香討d財演靠害是兩個不同方向!
自己最弱係早食,所以要諗方法改善。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-25 14:56 發表

但早食得不x入目!

金水兄賺親大大份,是我學習對象。 ...
唔駛手績費 ??

一通手續費大期期權15蚊,所以你見到我1點食都有18.8賺!
經常入得靚被震走。
轉頭飛天!
39點撈底法 是見得太多飛天而來。

今日收係248附近, 248c/p theta 扣成70點咁多!
所以吉倉才是王道。
長倉一直好難炒,入位改善佐好多,但食胡真係未夠定力。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-25 16:08 發表
一通手續費大期期權15蚊,所以你見到我1點食都有18.8賺!
經常入得靚被震走。
轉頭飛天!
39點撈底法 是見得太多飛天而來。
我用CHIEF,每次預2點做手續費,平手都要輸兩點...

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-25 14:56 發表

但早食得不x入目!

金水兄賺親大大份,是我學習對象。 ...
呢份成績表如果要比分的話,可以攞足100分,因為我講過長倉可以玩到打和,你嘅技術已經可以戰勝大戶,但我年紀大,反應慢,所以唔會玩咁短波幅,大家性格唔同!操作都唔一樣!車兄上咗雙飛蝴蝶未?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 eunyeong 於 2015-2-25 17:42 發表

我用CHIEF,每次預2點做手續費,平手都要輸兩點...
開多個倉两邊玩亦可做後備, 以防萬一其中一個倉Down佐

發新話題