發新話題

FEB 15 期指 期權

引用:
原帖由 eunyeong 於 2015-2-24 19:21 發表

即是6月無望易幻七
有提過六月? ?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

再講樓市,無知嘅政府話炒家炒貴啲樓,如果炒家有咁大能力,97就唔駛咁多人燒炭啦!有人炒要有人接先得架,講呢啲說話幾咁低能!而家啲人邊敢換樓,一來成本高,二來六百萬樓只按六成,三來要縛兩年,市場失去流通量,一手一腳政府做出嚟!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

呢個無能政府害咗幾多市民?早幾年恐嚇市民話會加息,攪到啲人信以為真,白白錯失幾年低息置業嘅時機,完全冇用心去分析市塲狀況,我金水讀書小都知道美國加息只有死路一條,要加息先要經濟復活,大前題要油價跌至30美元以下一桶,貿易帶動工業、航運業復甦先會有轉機;
又曾經傳美國唔加香港都會加,講呢啲說話嘅人係冇腦之中嘅白痴!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-24 16:59 發表
期權尋日有大成交,4月258SC,即是呢兩個月封咗頂
早早講佐4月功課252c、254c重倉。
可能係發寒商的套戥盤,可是,對家大戶會唔會畀你食得出先?

首先要認清部電腦唔係普通級數,
可是令這裏幾個高手都估唔到個頂,所以要重新調節應用去mark實變化。

磨利刀很重要,其實我期待金水兄可以自創新招,模仿也好、改良也好。
實用易用命中高 就得。
過去用62、92旁證動物、窩輪,極高參考價值,但始終要再提升。

過分好友、過分淡友無助贏錢,要取之有道,贏得有道理,並且方法可以重覆使用。
才是課程所追求的目標!

相反,我期待所出的招可以令一個十歲小童都識用,唔好高深難明難用。
私竇幅圖簡簡單單,但仍需要觀察一段日子再三確認 命中率有幾多。
好比 CBCOX,命中不及上面動物 62、92的地雷數字。
可是對長倉幾時要食胡有一定意義:企唔穩64就食佐先!
實戰就知乜事。

四月建倉:
248c 和 248p 各 9xx 注 SC+SP,
再加 258c 成另一pair!
呢種馬鞍式好似好大利潤咁,但唔係呢個位收回報不穩定。
當然,大戶做套戥日日調節,立不敗之地!
不懂的人模仿,轉眼踢出龍門外(得六百幾點!穿硬!)

基本上,A班一開始,MT Sir就會輕描這種建倉方法極不智,贏面低。

另一種理解就恐怖:
是 LC+SP 或 LP+SC,即是買到咁重點數,係格離取回!
是一張標準 期指 分拆成兩個部分,以便做調節走位。
連埋一張買相反的期指,等同乜都無做,但之後走位就變化大了。
有人稱這招叫「鐵三角」。
期權不易動,但期指可以逐點上下走位執豆。

由於是大倉,變相成為將來的觀察名單!
異動的話,大戶視作轉角位機會大,睇佢做野跟方向。

另外,有一套跨期: 226p 三月 & 226p 四月!

附件

三月-20150224倉

四月-20150224倉

回復 1# OK~ 的帖子

Thank you.

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-2-24 22:45 發表

早早講佐4月功課252c、254c重倉。
可能係發寒商的套戥盤,可是,對家大戶會唔會畀你食得出先?

首先要認清部電腦唔係普通級數,
可是令這裏幾個高手都估唔到個頂,所以要重新調節應用去mark實變化。

磨利刀很重要,其實我期 ...
一早講咗即是賺好多?車兄發明咁多把刀,自己斬自己又何必呢!其實我冇做科學家嘅志願,只要把握一套好嘅技術就夠,就如bible 及GP 訉號,一招旁身,世界通行,搵到食就得嘞!就快成為過去嘅2月,我都用嘅套技術加上你認為最不智嘅策略賺咗小小,示範比你睇乜嘢係穩賺;大戶四月嘅部署真係你所講嘅鐵三角?如果了解期權嘅特性就絕對唔會咁諗,從大戶嘅部署已知未來兩個月波幅會收窄,點解?

就好似果套CBCOX,更要將一套技術改良,咁原來果套技術係咪用唔著先?咁經你改良後又係咪較舊果套優勝?你自己心中有數啦!美股又破頂啦!點解?係咪諗唔明呢?

仲有一點,所謂地雷數字,160的怨念,39點撈底法呢啲迷信嘅操作,有冇統計過成功率有幾高?上年長實123個數字今日所得結果係點?所以要想成功,先去除雜念,如果唔係,今日學識咗呢套咁好用,咁易明嘅bible訊號,都係得物無所用!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-24 16:00 發表
呢兩日轉倉都七七八八,大細一齊買236p+248C=146點,冇圍色!
小賭宜情,唔好搏命
賺20點夠去飲餐茶

發新話題