發新話題

DEC 期指 期權

根據資金流,基本分析,技術分析,獅子將會出現大跌,應在15年第一季開波
六十元出發

回復 330# goldwater 的帖子

因為獅子係權重股,核彈唔可以亂用,一用就係配股集資!2888佔小小,先走隻兜沒人覺意

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-19 14:38 發表
唔通兩大銀行買左好多東歐債券和衍生工具,俄仔頭暈佢地會唔會大幅增加壞帳?
香港得獅子和渣兜走出去,好可能持有極高槓杆個d中短期債券,呢幾年唔入帳,等緊佢返身,睇黎渣兜唔得,獅子一樣喳!
講多無謂,睇圖

附件

ScreenHunter_02 Dec. 19 15.29.jpg (243.63 KB)

ScreenHunter_02 Dec. 19 15.29.jpg

回復 1# OK~ 的帖子

tks sharing

引用:
原帖由 CB900 於 2014-12-19 15:01 發表
根據資金流,基本分析,技術分析,獅子將會出現大跌,應在15年第一季開波
六十元出發
CB版主有冇寫錯,今日收市價73.3計,距離60元相差13.3元(18.1%),唔算大跌嘛?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

如果比我估700,個人認為除非大冧市(暫時末有訊號),呢隻QQ必揸之選,2015年2月4日或之前會創新高。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 335# goldwater 的帖子

以獅子市值,跌13%都唔弱,可能揭開序幕啫!我同身邊所有朋友講,好多股票好過獅子,唔係之前贏個d都俾翻佢,又唔好好似曾生話留番俾個孫,八十幾我都叫人走,唔走唔走又坐艇,下年首季公報全年業績,又睇下賣什麼補數!基本分折壞了,除非出報表大賺啦!有機會但好低!年中話佢pk,半年都係跌15元,下年中又15啦!
呢排唔見蘋果曾講匯豐盤數?做財演唔敢得罪大大,無性格!可能跌pk之後又話自己走晒貨
教書都唔敢直言......

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-12-19 17:53 發表
如果比我估700,個人認為除非大冧市(暫時末有訊號),呢隻QQ必揸之選,2015年2月4日或之前會創新高。
暫時qq看反彈為主,134個價格唔似三沖頂?睇下回一回看123左右,食十元幾好了

[quote]原帖由 CB900 於 2014-12-19 18:20 發表
以獅子市值,跌13%都唔弱,可能揭開序幕啫!我同身邊所有朋友講,好多股票好過獅子,唔係之前贏個d都俾翻佢,又唔好好似曾生話留番俾個孫,八十幾我都叫人走,唔走唔走又坐艇,下年首季公報全年業績,又睇下賣什麼補數!基本分折壞了,除非出 ... [/quoteCB版主,]
唔好作大喎,5好嘅52週高低位都係71.95~83.624,計埋兩次除息大約1.5元,都係調整咗13.2元(15%左右),求其拿隻1號仔都有呢個數啦,半年時間都唔算多,就好似上次你走得快隻388,一個星期都撻咗27元(14.2%)啦!係咪?所以十幾個巴仙唔使大驚小怪!

就算講番恆指,呢幾個月都有12%,而國企最近跑贏恆指,其實5仔係與大市同步,又未算特別差,條數係咪咁計?

發新話題