發新話題

MAY 12 期指,期權

引用:
原帖由 hina_ho 於 2012-5-14 11:11 發表
走得快好世界,好彩有mt sir ge 波浪相位理論同dtr。清楚睇到轉勢。。之前本來睇升。。short put倉188-202都有。。仲有一張下月184都有。。已經全部平曬。。如果唔跟指示平倉,仲係度等反彈。。我202果d short 單都唔知要蝕幾多錢
上週MT Sir於親密戰友提及的其中一個目標, 今日到達了
未知能否下試次目標
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 棋子初哥 於 2012-5-14 11:46 發表
請問OK兄,點可以睇到期指合理值數據,唔該!
棋子兄你好!

未知閣下所指的"期指合理值"的意思是

回復 521# OK~ 的帖子

可否解說多╴点呢?

引用:
原帖由 MT99 於 2012-5-11 07:54 發表
早晨!昨日BINGO!指數已經下跌至一主要支持位19,900。今天比較重要,因為仍未見買入訊號,如再跌再下支持在19500。MT
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=35&extra=&page=221
引用:
原帖由 cheesecake 於 2012-5-14 16:15 發表
可否解說多╴点呢?
MT Sir於上週五(5月11日)早上預測期指再跌下支持在19500, 今日下午期指低見19484點後即見反彈
至於次目標支持由於在親密戰友中提出, 小弟暫不能在公開討論區顯示, 敬請見諒

數日以來大部份人都相信熊二反彈巳完,相信明年大市真的下破萬關時,才有人知道『這才是真的』
先知先覺,早數月前已將貨沽清,未有覺此是為復式調整浪而低買,總算有運;
年多以來積極參與討論區發言,相信好多人以為我是受薪的一員,但我只是一名好普通完成課程的學員,無糧出的,只是希望將所學技術配合即市跟各位分享,可借個人文化水平低,有時難免詞不達意,因此年多以來的忠誠都已化成灰,以免再生誤會,走了!

回復 525# goldwater 的帖子

thanks & support

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-5-14 16:45 發表
數日以來大部份人都相信熊二反彈巳完,相信明年大市真的下破萬關時,才有人知道『這才是真的』
先知先覺,早數月前已將貨沽清,未有覺此是為復式調整浪而低買,總算有運;
年多以來積極參與討論區發言,相信好多人以為我是受薪的一 ...
金水兄, (大家同鄉-我叫WALTERX), 不要走吧, 每日也有留意你的分享.

回復 525# goldwater 的帖子

金水兄咩事咁灰? cheer up !

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-5-14 16:45 發表
年多以來積極參與討論區發言,相信好多人以為我是受薪的一 ...
支持金水兄

Hi 金水兄, I used to be a silent reader. But I really appreciate your sharing and contribution to the forum. Please keep it.

發新話題