發新話題

MAY 12 期指,期權

回復 250# sinding 的帖子

記得上波浪相位理論堂時,MT SIR 曾教導當大方向出現前必定有PQ訊號出現,期指由16139起步以來,個人估計只是熊二反彈,現在已步入最後階段,全世界的商品市塲將會配合崩潰,於創富同學會CB900兄已發現太陽週期出現似金鐘訊號,另外可留意有部份二三線股隻早巳先行一步進入熊市,以上只是斷估,吹水而已!

回復 251# goldwater 的帖子

Thank you!
乐见 吹得有观点, 有论据!

引用:
原帖由 a913perry 於 2012-5-7 17:07 發表
大家唔使驚!大戶真身好快見!點解我咁講?請留意兩隻熊仔,1.​ 60223熊仔及2. 68839熊仔,前者回收價21800,街貨量99%,(發行商​從未試圖回收),另一隻,回收價是22000,街貨量93%,(​一樣從未試圖回收),但它們的共通點是5月30日結算及5月29 ...
成交金額總共多少呢?相對小意義大不大呢?

引用:
原帖由 hina_ho 於 2012-5-7 18:22 發表
Perry ching 你呢d 資料可以係bin睇?
http://www.analystz.hk/cbbc/cbbc-outstanding-quantity-analysis.php

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-5-7 19:07 發表
我都好希望最後一沖能破二萬二,因為呢一沖之後就要跌穿一萬,金價跌破八千,油價跌破五+,歐豬跌破一算,總之全世界值錢嘅都變成唔值錢,留多d子彈執平嘢!! ...
大淡友?

引用:
原帖由 CB900 於 2012-5-7 20:36 發表

成交金額總共多少呢?相對小意義大不大呢?
你的意思是否共派了幾多街貨出街,或牽涉的金額是多少嗎?若只討論今日的成交,這兩隻熊沒有什麼成交!
因莊以把大部份貨清倉,而又不肯以市場價收貨。

引用:
原帖由 a913perry 於 2012-5-7 21:00 發表

你的意思是否共派了幾多街貨出街,或牽涉的金額是多少嗎?若只討論今日的成交,這兩隻熊沒有什麼成交!
因莊以把大部份貨清倉,而又不肯以市場價收貨。 ...
共派了的金額?

我所知莊家貨源派到一定比率後,可向港交所以〝供不應求〞理由申請向市塲增加供應,但現今大多散戶以牛熊証持貨量作參考,因買賣成本低,莊家容易用市塲持貨量去誤導群眾。

引用:
原帖由 a913perry 於 2012-5-7 21:00 發表

因莊以把大部份貨清倉,而又不肯以市場價收貨。 ...
ching唔明

今日60223
成交量1,100.00萬
成交金額157.19萬

引用:
原帖由 a913perry 於 2012-5-7 17:07 發表
大家唔使驚!大戶真身好快見!點解我咁講?請留意兩隻熊仔,1.​ 60223熊仔及2. 68839熊仔,前者回收價21800,街貨量99%,(發行商​從未試圖回收),另一隻,回收價是22000,街貨量93%,(​一樣從未試圖回收),但它們的共通點是5月30日結算及5月29 ...
而家大街貨牛仔係20300, 你指呢個?

發新話題