發新話題

AUG 12 期指,期權

引用:
原帖由 CB900 於 2012-8-3 15:25 發表

大戶在向淡情緒下增lc倉,什麼意義呢?
good planning for 大戶

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-8-3 15:50 發表
我今朝都加左 3 倍 9 月同 10 月細 call 仔
我相信ching個圖和我的差不多嘞!

回復 182# ricksuen 的帖子

請問師兄所指的圖,個setting係咪MT Sir在課堂上用的圖呢?
我反覆看了又看,也不明為何有指示你地買call呢?

是否正如所說大大仙出關? 所以爆升?

引用:
原帖由 ashere 於 2012-8-3 23:46 發表
請問師兄所指的圖,個setting係咪MT Sir在課堂上用的圖呢?
我反覆看了又看,也不明為何有指示你地買call呢?
我也是用MT Sir所教的來看,除了這些之外,還要花上幾個月時間重複又重複地多多練習看大圖才找到可能的走向。

引用:
原帖由 flmhk 於 2012-8-4 01:35 發表
是否正如所說大大仙出關? 所以爆升?
平時操盤上會觀察及留意MT Sir所教的口訣外,難得今天又再出現一個明顯的訊號是X相底。

情緒問題,下週我又唔覺得佢會升好多,因為經過迥六、日,好多散戶都冷靜落嚟。
早上dcc.行完等死!

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-8-4 02:07 發表

我也是用MT Sir所教的來看,除了這些之外,還要花上幾個月時間重複又重複地多多練習看大圖才找到可能的走向。
我还以為赢兄有私家图添.
你就好啦! 已重複睇了多次. 我希望可赶倒馬季開鑼前有時間睇.

回復 187# goldwater 的帖子

dcc, 係指大仙,細仙or大代?

引用:
原帖由 goldwater 於 2012-8-4 09:48 發表
情緒問題,下週我又唔覺得佢會升好多,因為經過迥六、日,好多散戶都冷靜落嚟。
早上dcc.行完等死!
dcc, 係指大仙,細仙or大代?

發新話題